Jag vill varna känsliga läsare för att detta är ett ganska tekniskt inlägg som kort beskriver beståndsdelarna i kommande version av tjänsten Tågtider. Funderingar eller feedback mottar jag gärna via mail, TwitterFacebook eller svarsformuläret nedan.

Tågtider 3 i molnet

Det som gör att Tågtider svarar med aktuell information när du använder skickar ett SMS eller använder någon applikation.

Tågtiderbot spindlar trafikinformation

Det är i roboten som mycket av logiken (magin) är definierad för att tolka inkonsekvent data från Trafikverket om stationer, operatörer, förbindelser, tåg, trafikplatser, spår etc. Då Trafikverket inte följer enkla standarder för HTTP-protokollet är det omöjligt att veta när informationen uppdateras. Det gör att jag i blindo kontinuerligt söker efter förändringar i järnvägstrafiken. Tågtiderbot består av följande tre delar.

  1. Scheduler - Schemalägger och prioriterar nerladdningar
  2. Downloader - Flertrådad nerladdning av innehåll
  3. Parser - Läser, tolkar och relaterar informationen.

Tågtider API 2 med realtidsströmmar

Första versionen av Tågtider API mottogs med öppna armar av en mängd utvecklare som skapat applikationer för bland annat Android, Windows Phone 7 och iPhone. Alla hurrarop och förfrågningar ger mig energi att utveckla tjänsten till något mycket bättre med tekniken nämnd ovan. Nästa version av Tågtider API omfattar bland annat:


För att kommentera det här inlägget, skriv en .