I nästan ett år har jag, Erik Pettersson, rest mycket mellan Linköping C och Stockholm C, med tåg. Alltid med SJ eller ersättningsbuss. Problemet jag fann var att då jag som resenär i all hast, släpandes på väskor och ofta hund, varken har lust eller möjlighet att alltid kontrollera om mitt tåg kommer avgå i utsatt tid.

Detta medför att jag alltid måste anta att tåget är i tid, vilket dessvärre sällan är fallet.

Om jag bara hade fått en notis i, eller före, min språngmarsch mot stationen som meddelade mig om tåget är försenat (ex. 10 min), kunde jag istället gå i lugn takt. Utan att svetta ner min nystrukna skjorta inför ett viktigt kundmöte.

Första versionen av Tågtider

Som webbutvecklare tog jag saken i egna händer och knackade ihop den första versionen av Tågtider, som egentligen bara var en tydligare och trevligare version av tidtabellen för avgående tåg vid tågstationer i Sverige. Detta för att något enklare kunna läsa aktuell information via min iPhone.

Men alla har ju inte en “smart” mobiltelefon, och alla har (precis som jag) inte alltid möjlighet att kontrollera att tåget är i rätt tid.

Tågtider via SMS

Nästa steg i utvecklingen var självklar, notifieringar via mobil om tåget blir försenat eller rent av inställt. Och det egentligen enda säkra sättet att nå ut till mobiltelefoner (oavsett tillverkare och modell) är via SMS. I och med dessa utskick lägger jag fokus på:

Tre tydliga, och enkla delar? Viktigt att notera är att detta bör rymmas inom 160 tecken, som är begränsningen för ett (vanligt) SMS. Nu kan du använda Tågtider till din mobil.


För att kommentera det här inlägget, skriv en .