Tågtider på Webcoast med kärlek till öppen data

I fredags åkte jag tillsammans med mina kära kollegor på Improove till Webcoast (#webcoast) som är en unconference för kärlek till webben i Göteborg. Under helgen har vi tillsammans hållit och deltagit i sessioner om allt från målnet till data och mobila enheter.

Under en session om API‘er av Andreas Krohn (@andreaskrohn) som driver bloggen Mashup.se diskuterades öppen data som en konkurrensfördel. Idag brottas vi med verksamheter för att de ska släppa sin data fritt. Ett gott exempel är Örebro kommun som tillgängliggjort sina kartpunkter. Jag fick möjlighet att berätta min historia med Tågtider, Tågtider API och hur utvecklare med enkla medel kan göra något vettigt med stökig information från offentliga myndigheter.

När datan är tillgänglig från en källa är det viktigt att tillhandahålla uppdaterad dokumentation, gärna med exempel och snabb support. Möjliggör innovation genom att hjälpa kreatörer, problemlösare och utvecklare på traven.

Hade du inte möjlighet att vara med på Webcoast kan du kika in de flesta sessionerna på Bambuser.

Andra som bloggat om Webcoast

Tweet

Svara på inlägget


Hittills 2 kommentarer

Rickard Pettersson

Hade varit roligta att varit där, satt och kollade på listan av sessioner på bambuser men fan svårt att hitta vilken som var om API:er då det är dåligt namngiva på bambuser.

Hoppas många fick sig en funderare om API:er då API:er för data är ju vad fler bör satsa på.

Jonas Lejon

Låter som en intressant session om öppen data! Kärlek