I helgen som var, den 9-8 oktober, gick West Coast TravelHack av stapeln i Göteborg som en del av ett forskningsprojekt för ett hållbart vardagsresande. Under två dagar tävlade totalt nästan 76 deltagare i 20 lag för att skapa prototyper av appar och tjänster.

Jag var på plats med FredrikJohanHardy och Adam i form av #TeamFoo. Vi utvecklade och lanserade ett API för crowdsourcing av (mikro)störningar i kollektivtrafik, Avvikelse.

Vinnare på TravelHack 2011

Själva tävlingsmomentet var uppdelat i fem olika delar.

Best Prototype Award

Den enligt juryn bästa prototypen var GREEN bITs Commutify som uppmuntrar till klimatsmart resande. Genom att på ett roligt sätt utmana sig själv, vänner eller kändisar i vardagsresande och samtidigt belönas resenären med tillgång till rabatterade erbjudanden, ökad hälsa och bättre en miljö.

Best Team Award

Juryns val av team vid bedömning av gruppdynamik, produktivitet och den bästa laginsatsen var Team VISIT för utveckling av tjänsten Buy Nearby.

The Business Region Göteborg Entrepreneur Award

Det lag juryn bedömde att bäst visa en tydlig affärsidé var också TeamVISIT med sin prototyp Buy Nearby. En tjänst för dig som letar nytt boende och vill ha kort restid men ändå åka kollektivt och hållbart.

Developer Recognition Award

Den prototyp eller tjänst som bäst agerar som tröskelsänkare och möjliggör distribuerad utveckling avgjordes av de deltagande lagen i form av omröstning. Flest röster mottog vårt API, Avvikelse. Stort tack från oss i #TeamFoo och vi hoppas ni också får nytta av detta i vidare utveckling.

CommuteGreener Award

Tjänsten som bäst enligt juryn mötte kriterierna för att vara affärs- och ingenjörsmässig samt bemötte en efterfrågan blev slutligen Code Monkeys Find me a ride.

Vad TravelHack 2011 lämnat efter sig

Åter igen, ett stort tack till arrangörer, inblandade samt deltagare för en lång och inspirerande helg. Jag hoppas att de skapelser som under TravelHack 2011 såg dagens ljus blir något som resenärer snart kan nyttja för ett hållbart vardagsresande.

Andra som skrivit om TravelHack 2011


För att kommentera det här inlägget, skriv en .